Професійна дубова бочка об’ємом 20 літрів, для витримки спиртів віскі, чачі, коньяку, кальвадосу, бурбона, фруктових дистилятів.
Paxarette – це концентрат вареного виноградного сусла сортів Санкочо та Арропе, об'єм якого зменшений приблизно до 30% від його первісного обсягу. Потім ці два різновиди змішуються та ферментуються. Це вино потім розливається і частково витримується в бочках з-під хересу.
Такий концентрат хересу має вміст алкоголю 19 об.%.
До 1989 року було звичайною справою фінішувати віскі за допомогою Paxarette, який досягав інтенсивного кольору та чудового розмаїття ароматів після чорносливу, портвейну та інших інтенсивних смаків.
Після 1990 року Асоціація шотландського віскі заборонила будь-які добавки у віскі, крім цукру та води, це також відображено у Європейському регламенті з алкоголю.
Ця бочка насичена концентрованим хересним вином за традиційною шотландською технологією Paxarette. Пори деревини пройшли глибоке просочення вином під високим тиском.
Виготовлення бочки починається з відбору лісу. Дуби для бочок закуповуються з лісів на Закарпатті і Буковині. Бочка із середнім випалом. Передає спирту, витриманому в бочці, легкі аромати ванілі, корки підрум’яненого хліба або злегка підсмаженої кави.
Клепка для бочок виготовляється шляхом розколювання колод – це єдиний спосіб зберегти неушкодженими довгі волокна дуба, які гарантують герметичність бочки.
Отримана клепка кілька років витримується на свіжому повітрі.
Сонце і дощ йдуть бочці на користь.
Клепка висушується природним способом і стає особливо міцною. Важлива щільність річних кілець дуба. Дуб з рідкісними річними кільцями, який росте на багатих ґрунтах, повільно і довго віддає свій смак напоям, а кожен рік витримки збагачує їх аромат.
Бочка поставляється з вологістю деревини близько 12.5%.
Не вимагає тривалої підготовки перед заливкою ароматних дистилятів.
Не має нічого спільного з сувенірною продукцією широко представленою на ринку України.