Дубові бочки
Перед кожним винокуром, рано чи пізно, постає питання: як облагородити свій дорогоцінний дистилят?
Коли перегонка нового дистиляту тільки закінчилася, ви отримуєте безбарвну рідину, що має смак і ароматом вихідної сировини і алкоголю. Завдяки дозріванню в обпаленій дубовій бочці, Ваш продукт набуває свій колір, складність і багатство смаку.
Незалежно від того, чи розраховуєте Ви отримати коньяк, віскі, витримати фруктові дистиляти або просто облагородити самогон, пам'ятайте, що бочка визначає долю Вашого напою на 60%.
Критерії якості дубових бочок
На ринку України представлено багато різних виробників бочок, однак, незважаючи на красиві легенди, вкрай проблематично знайти бочки, які б відповідали всім важливим технологічним вимогам. На жаль досі на ринку переважає декоративна продукція.
Найчастіше, купуючи недорогі бочки у незнайомих постачальників або за оголошеннями в інтернеті, покупці отримують бочки, які не тільки не сприяють поліпшенню їх продукції, але і доставляють чимало клопоту. Як правило, такі бочки призводять до погіршення органолептичної оцінки напоїв, протікають або зовсім псують вашу задумку.
Щоб усунути подібні ризики Hot Rod Distiller ретельно вибирає постачальників і партії бочок. Купуючи бочки у нас Ви можете розраховувати на найкращі результати витримки Ваших напоїв, включаючи видалення їх можливих вад і недоліків.
Купити дубову бочку в Україні
- Бочки Hot Rod Distiller зроблені виключно з окоренкові частини дуба (перші 7 метрів ствола) особливих порід з контрольованих регіонів України та Угорщини.
- Вік дубів використаних у виробництві клепки становить від 70 до 140 років. Вся дубова клепка проходить витримку під відкритим небом на протязі не менше трьох років
- Бочки виконуються виключно з колотою клепки і мають різні ступені випалу від невипалених (тостованих), до середьного М+ або HH глибокого обуглення.
- Денце і Утор наших бочок має спеціальний паз, що забезпечує відмінну герметичність. Це в свою чергу дозволяє не обробляти Утор воском, а клепку не натирають лляною олією, не покривати фарбою або лаком.
- Ми не встановлюємо на бочки зливні краники і не наносимо декоративну різьбу. При заливці води наші бочки не протікають. Це пов'язано з тим, що клепка ідеально підігнана, а деревина не пересушується і її мінімальна вологість зберігається на рівні 14%. Так як клепка піддавалася багаторічній витримці, бочку не потрібно вимочувати спиртом перед заливкою дистилятів. В результаті витримки Ваші напої не придбають зеленуваті відтінки, гіркоту або неприємні запахи, а навпаки наситяться збалансованими деревними ароматами.