Набір спецій для горілки Гданська Святого Духа
Основний компонент — коріння дягелю лікарського — за старих часів називали священними (буквально: корінь Святого Духа). Люди вірили, що до того, хто їх носить на собі, прихиляються серця близьких. Речовини, що містяться в рослині, збуджують апетит і покращують травлення, є близькими за складом до жовчі. Вони також мають сприятливу дію при бронхіті.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Спеції з набору засипати в ємність і залити 3.6 л алкоголю міцністю 40%.
- Настоювати 10 діб у теплому темному місці.
- Відфільтрувати та розбавити настій до міцності 30%.
- Перегнати настій до міцності 45–50% у струмені.
- Отриманий продукт розбавити водою до міцності 40%.
- Для пом’якшення додати столову ложку цукру (краще у формі сиропу).
- Після 2–3 діб відпочинку напій буде готовий.
ПРИ ВИКОРИСТАННІ ДЖИН-КОШИКА:
- Взяти 10 л 30% алкоголю.
- Окремо відібрати перші 100 г голів.
- Тіло збирати до міцності 50% у струмені.
- Отриманий продукт розбавити до 40% і дати відпочити 5–7 діб.
- Розрахункова кількість кінцевого напою — близько 6 л.