Солодкий італійський лікер. Має темний насичений коричневий колір. У смаку солодкість, мигдальні нотки і легка терпка гірчинка в післясмаку. Його можна пити окремо або використовувати для створення коктейлів і додавати в каву.
Рецепт лікеру в стилі Amaretto
На все вам знадобиться:
- Пакет спецій Hot Rod для лікеру в стилі Амаретто
- 1 л алкоголю міцністю 40%
- 300 грам води
- 700 грам цукру
- 6 грам розчинної кави
Мигдаль заливається окропом і настоюється пару хвилин, щоб з нього можна було зняти шкірку.
Очищений мигдаль обсмажується на сухій поверхні до золотистого кольору. У процесі смаження на сковорідку потрібно кинути також гвоздику і запашний перець, щоб вони краще розкрили аромат в настоянці.
Окремо готуємо карамель з цукру і води. Цукор висипається на сковороду, найкраще - тефлонову, до нього додається третина води, суміш прогрівається на повільному вогні до тих пір, поки не придбає коричневий колір і аромат карамелі. Коли це станеться, в сироп вливається інша вода і додається ванілін.
Обсмажений мигдаль, гвоздика, перець, абрикосові ядерця і кориця засипаються в банку і акуратно заливаються гарячим сиропом.
Після того, як вміст банки охолоне, в неї вливається горілка і засипається кава. Все гарненько струшується і відправляється в темне місце на місяць (не більше 6-и тижнів!). Суміш періодично потрібно струшувати.
По закінченню терміну домашній Амаретто фільтрується за допомогою декількох шарів марлі або іншим доступним способом.