Jägermeister (домашній лікер)
Німецький міцний лікер, настояний на травах. Відноситься до категорії Біттер. Лікер виходить шляхом мацерації 56 компонентів - рослин, коріння і корок. Вважається що Єгермейстер, як і багато інших біттерів, сприяє травленню. Вживається охолодженим в чистому вигляді як дижестив, або в коктейлях.
Приготування
Етап №1 – водний настій
На все Вам знадобиться:
- Цукор – 0,25 кг
- Сік половини лимона
- Вода – 0,75 л
- Набір спецій для Лікеру в стилі Jagermeister (пакет №1)
Вміст пакету №1 заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і кип'ятимо на повільному вогні 40 хвилин. Даємо охолонути під кришкою. Проціджуємо через марлю. У відвар додаємо цукор і доводимо до кипіння, потім додаємо цукровий колір (півсклянки цукру + 2 ст. ложки води в невеликій каструльці варимо до густого темно-коричневого, карамельного кольору).
Упарюємо цю суміш на третину. Даємо охолонути. Додаємо сік лимона. Переливаємо в герметичний посуд (банку) і даємо настоятися 2 доби. Розбавляємо з водою 1:2.
Етап №2 – виготовлення джину
На все Вам знадобиться:
- 2,5 літра спирту 70%
- Набір спецій для Лікеру в стилі Jagermeister (пакет №2)
Робимо настій впродовж 10 днів (можна з дубовою тріскою, для кращої асиміляції процесів), додаємо 1,5 л води і робимо перегонку. Відібрати 20 г голів. Відбір «тіла» закінчується на 50% в струмені. Розводимо настоєм з пакету №1 до 50%.
Стадія №3 – трави
На все Вам знадобиться:
- Набір спецій для Лікеру в стилі Jagermeister (пакет №3)
Вміст пакету №3 настоювати в мішечку в отриманому джині протягом 10 діб при щоденному перемішуванні. Потім віджати вміст мішечка. Далі екстракт вводять у купаж.
Стадія №4 – купаж
На 3,5 л готового продукту Вам знадобиться:
- Джин з травами 50% – 2,5 л
- Чорносмородиновий сік – 350 мл
- Мед – 100 мл
- Водний настій з пакету №1 – до загального об’єму 3,5 л і міцності 35%
- Дубова тріска – 25 г
Всі інгредієнти перемішуємо і витримуємо протягом 2 місяців на дубовій трісці.
Для синхронізації екстракту біологічно активних речовин та смако-ароматичного комплексу. Декантуємо, фільтруємо.