Рецепт лікеру в стилі Sambuca
Самбука — традиційний італійський лікер: солодкий, але не приторний, поєднує освіжаючі тони лимона і анісу. Напій в міру в'язкий, має тонкий аромат і тривалий післясмак.
На все вам знадобиться:
- 2.6 л спирту міцністю 40–45%
- Набір спецій Hot Rod для лікеру в стилі Sambuca (на 3 л готового продукту)
- 450 г цукру
- 300 мл води
Спосіб приготування:
- Воду налити у каструльку, всипати набір спецій, довести до кипіння і додати цукор.
- Варити, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Потім потримати ще 15 хв на слабкому вогні.
- У гарячу суміш обережно влити спирт.
- Накрити кришкою і настоювати близько години, каструльку можна укутати рушником.
- Коли рідина повністю охолоне, процідити через марлю (не обов'язково дуже ретельно) і перелити в герметичну ємність.
- Спробувати можна відразу, але краще дати настоятися 1–2 тижні.
- Після витримки при потребі ще раз профільтрувати через вату.
Готово — домашній анісовий лікер Sambuca готовий до вживання!