Напій названий за аналогією з ароматним бородінським хлібом, в який за рецептом кладеться багато коріандру. Крім прянощів, в Бородінську настоянку обов'язково входять чорні сухарики з цього хліба. Такий напій ідеально підійде до будь-яких страв зі свинини, птиці, гуляшу, салатів - взагалі, до всього пряного, смачному і апетитного.
Рецепт настоянки Бородинська
Сухарі та спеції з упаковки скласти в емність та залити 3 літрами алкоголю 40-45%. Додати 4 столові ложки цукру або світлого меду, рекомендуємо взяти гречаний мед. Перемішати і прибрати в темне, прохолодне місце на 5-7 днів. Кожен день струшувати настоянку. Після настоювання обережно відфільтрувати. Не віджимати! Дати відпочити 3-4 дні. Злити з осаду, профільтрувати через вату.
Термін придатності готового напою 3-4 місяці.