Коньяк по-латгальськи
Латгальська настоянка є найпоширенішим способом покращення самогону в стилі коньяку. Рецепт був винайдений у Латгалії — історичному регіоні сучасної Латвії, яка має давні традиції самогоноваріння. Існує багато варіацій цього напою, але є класичний рецепт, який використовується поколіннями та завжди дає хороший і стабільний результат.
Рецепт коньяку
Необхідні інгредієнти
- 3 л дистиляту або горілки міцністю 40–45%
- Набір спецій Hot Rod для настойки «Коньяк по-латгальськи» (розрахований на 3 л готового продукту)
- 3 столові ложки цукру
Приготування
- Цукор попередньо розчинити в невеликій кількості самогону або приготувати простий карамельний сироп.
- У банку скласти всі інгредієнти, влити самогон і додати сироп.
- Добре збовтати і прибрати в темне місце.
- Час настоювання — від 2 тижнів до 2 місяців. При настоюванні на батареї — 7–10 днів, хоча це менш бажано.
- Коли настоянка набуде коричневого кольору і яскравого аромату — профільтрувати, розлити в пляшки і витримати близько пів року у темному місці.