Терновий Джин Sloe
Традиційний британський червоний лікер, приготований з джина на основі ягід терну. В процесі настоювання напій набуває темно-рубіновий колір, а ягоди надають джину особливий аромат і смак.
Інгредієнти:
- Пакет спецій Hot Rod для тернового джина
- 250 г цукру
- 1 л джина міцністю 43%
Приготування:
- Висипати пакет спецій у банку відповідного об’єму.
- Додати цукор і залити джином.
- Щільно закупорити банку та інтенсивно перемішати.
- Поставити в прохолодне темне місце на 3 місяці.
- Перші 1–2 тижні щоденно перемішувати, щоб цукор розчинився і швидше витягнувся сік з ягід.
- Після цього перемішувати раз на тиждень.
- Через 3 місяці злити настоянку. Вона буде каламутною — це нормально.
- Для фільтрації можна використати муслін або просто дати напою відстоятись і зняти з осаду.
Зберігання:
Зберігайте sloe gin у темній шафі. Чим довше — тим краще. Оптимальна витримка — 6 років, тоді лікер буде максимально збалансованим. Але вже за 1 рік він придатний до вживання, хоча смак буде дещо різкуватим.