Рецепт вермуту в стилі Campari
Опис: Видатний смак вермуту — це сильний гірко-солодкий апельсин. Він дуже складний, в ньому є нотки фруктів, гвоздики і кориці. Це один з найбільш гірких спиртних напоїв, що робить його привабливим.
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
- Пакет спецій Hot Rod для біттера в стилі Кампари
- 750 мл алкоголю міцністю 40%
- 250 мл води
- 200 грам цукру
- Харчовий барвник червоний (за бажанням)
ПРИГОТУВАННЯ:
- У каструлі змішати воду і цукор, підігріваючи на середньому вогні, помішувати до повного розчинення цукру.
- За бажанням в цей момент можна додати барвник.
- Довести воду до кипіння і проварити сироп 10–15 хвилин, а потім зняти з вогню і дати охолонути.
- Якщо додавали барвник, рекомендується процідити сироп через кілька шарів марлі і відправити в холодильник на зберігання.
- Усі інші інгредієнти помістити в банку відповідного об’єму і залити горілкою.
- Банку щільно закрити і залишити при кімнатній температурі на 2–3 дні витримки.
- Процідити настій через марлю, твердий залишок добре віджати, а потім пропустити рідину пару разів через вату або кавові фільтри.
- Трави, коріння і прянощі вберуть частину горілки, тому на виході повинно вийти близько 650 мл настою.
- Залишається лише змішати його з підфарбованим сиропом за смаком, витримати і застосувати за призначенням.
Примітка: З нашого рецепта ми свідомо виключили харчовий червоний барвник (кармін), який присутній в оригінальному рецепті.