Полунична маргарита – солодкий і смачний коктейль зі складним післясмаком. Поєднання полуниці та анісу відкриває нові відчуття перевіреного часом коктейлю.
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
- 0.5 л Текіли (або горілки)
- Цей набір спецій
- Сік лайму або лимону
- Насичений цукровий сироп (2:1)
ПРИГОТУВАННЯ НАСИЧЕНОГО ЦУКРОВОГО СИРОПУ:
Змішайте 1 склянку цукру і пів склянки води в невеликій каструлі.
Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться, приблизно 2 хвилини. Дайте повністю охолонути, приблизно 30 хвилин.
Зберігати в герметичній ємності в холодильнику до 2 тижнів.
ПРИГОТУВАННЯ КОКТЕЙЛЮ:
Занурте набір спецій в 500 мл текіли і дайте йому настоятися протягом 3 днів, періодично струшуючи. Вийміть і стисніть пакет.
Після поєднайте 50 мл настояної текіли з 25 мл соку лайма (або лимона) та 15 мл насиченого цукрового сиропу.
Додайте суміш і лід у шейкер і добре струсіть. Зволожте край скла. Занурте склянку в сіль. Перелийте коктейль в коктейльний келих. Додайте в келих шматочок лайма, щоб зробити класичний коктейль.