Набір спецій для горілки Ouzo
Це міцний алкогольний напій, щедро ароматизований анісом та іншими прянощами, вважається одним із національних напоїв Греції. Узо приваблює не лише незвичайним насиченим смаком, а й способом подачі — напій зазвичай п'ють розведеним холодною водою та/або льодом.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Спеції з набору засипати в ємність і залити 2 л спирту (міцність не нижче 70%).
- Настоювати 2 доби в теплому темному місці. Розвести настоянку до міцності 25–30%.
- Зробити повільну перегонку. Відібрати 2% голів.
- Тіло відбирати до 47% у струмені. Розбавити до 45%.
- Додати 400 г цукрового сиропу. Після 2–3 діб напій готовий.
ПРИ ВИКОРИСТАННІ ДЖИН-КОШИКА:
- Взяти 10 л 30% алкоголю.
- Окремо відібрати перші 100 г голів.
- Тіло збирати до міцності 50% у струмені.
- Розбавити продукт до 40% і дати відпочити 5–7 діб.
- Розрахункова кількість кінцевого напою — близько 6 л.