Виробник - Великобританія
Опис
Alcotec Turbo Klar швидкий та сильний, двокомпонентний професійний препарат для освітлення. Ідеально підходить для освітлення сусла та білих вин.
Винороби застосовують Alcotec Turbo Klar для освітлення бражки. Ефективно осаджує дріжджові клітини, при цьому усувається неприємний запах дріжджів, сусло значно освітлюється, готовий питний дистилят буде значно вищої якості.
Час освітлення близько 24 години. Об'єм пакета розрахований на 25 літрів.
У складі Alcotec Turbo Klar – кремнієва золь, хітозан.
Застосування
Осаджує дріжджову клітину, усувають всякий неприємний запах, освітлює до прозорості. Цей засіб працює за принципом бентоніту, але має набагато кращий ефект.
Якщо Ви не потребуєте такого великого обсягу, але хочете заощадити, Ви можете розділити ці компоненти по пляшечках, і використовувати декілька разів, набираючи потрібну кількість медичним шприцем.
Для отримання якіснішого напою необхідно очищати не тільки готовий дистилят, але й сусло перед перегонкою. Справа в тому, що в бразі містяться частинки «мертвих» дріжджів та інші щільні суспензії, очищення від яких значно покращує якість кінцевого продукту. Адже при нагріванні цей дріжджовий осад утворює сполуки з неприємним запахом, що також може зіпсувати смак продукту. Ці продукти бродіння дріжджів дуже дрібні, і позбутися їх за допомогою звичайного проціджування не вдасться.
Тому освітлення сировини значно покращує якість напою. І так почнемо по порядку. Перед початком освітлення сусло, що відбродило, необхідно дбайливо злити з дріжджового залишку в стерильну ємність. І зробити процес дегазації, тобто видалити вуглекислий газ із сировини. Дегазація мінімізує утворення піни при нагріванні браги. Прибрати вуглекислий газ із закваски можна при ретельному перемішуванні протягом 2-8 годин.
Після дегазації потрібно вилити в брагу вміст пакету "А", ретельно перемішати і залишити відстоюватися на 2 години. У пакеті «А» міститься золь кремнієвої кислоти, він відповідальний за освітлення сусла, тобто прибирає залишки бродіння дріжджів і сторонні домішки, які роблять брагу каламутною, тим самим покращується і якість майбутнього напою.
Після 2-х годинного інтервалу, додавайте вміст пакету «В», в якому знаходиться хітозан. Це активна речовина, яка осаджує на дно всі дрібні продукти бродіння. Вступаючи в реакцію із залишками дріжджів, хітозан пов'язує їх у колоїдні сполуки, які поступово падають на дно. Перемішайте акуратно брагу, намагаючись не зачіпати осад. Залишіть відстоюватись на 24-48 годин до повного освітлення.
Найбільш оптимально, якщо ємність відстоюватиметься в прохолодному місці. Після закінчення терміну відстоювання необхідно злити рідину з осаду. Тепер Ваше сусло готове до подальшої перегонки та дасть чудовий результат.