Рецепт Бехеровки
Опис: Бехеровка — це відомий чеський лікер, який містить багато корисних речовин. Історично використовувався як лікувальний еліксир. Завдяки нашому набору спецій кожен може приготувати цей ароматний напій у домашніх умовах.
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
- 800 мл спирту міцністю 50–55%
- Набір спецій
- 100 г цукру
- 250 мл води
ПРИГОТУВАННЯ:
- Висипати всі спеції в ємність і залити їх спиртом. Щільно закрити та залишити в темному теплому місці (можна біля батареї для швидшої екстракції).
- Настоювати протягом 7 днів, періодично струшуючи.
- Після 7 днів профільтрувати настій через дрібне сито або кілька шарів марлі.
- Рекомендація: перед фільтрацією продегустуйте настій — якщо смак чи аромат здаються недостатніми, залиште ще на 2–3 дні.
- Підготувати сироп: розчинити 100 г цукру у 150 мл води, підігріваючи на середньому вогні. Постійно помішувати до повного розчинення цукру. До кипіння не доводити. Остудити до кімнатної температури.
- При потребі зняти пінку та додати сироп до настою.
- У каструльку, де варився сироп, додати ще 100 мл води, обполоснути і теж влити в настій.
- Загалом має вийти близько 1 літра готового продукту.
- Порада: замість цукру можна використати фруктозу (вона у 1,7 разів солодша за сахарозу).
- Після змішування настою із сиропом домашню Бехеровку можна вважати готовою.
У результаті ви отримаєте ароматний, насичений та смачний лікер, яким по праву пишається Чехія. Насолоджуйтесь!